Opettajakoulutus

UUSI OPETTAJAKOULUTUSRYHMÄ aloitetaan v. 2013 Syyskuussa (Level I, n. 1,5-2 vuotta), jos kiinnostuneita on tarpeeksi. Koulutukseen pääsyn edellytyksenä 1-2 vuoden iyengarjoogan harjoittaminen. Jos olet kiinnostunut, ota pian yhteyttä Anneliin.

Koulutuksen päämäärät

 • Koulutus antaa laajan perustiedon asanoissa ja pranayamassa, joiden oma intensiivinen harjoittelu pohjautuu ihmisen kehon anatomian ja fysiologian tuntemukseen.
 • Oppilas saa syventävät tiedot tutkintoon kuuluvista asanoista ja pranayamoista voidakseen ymmärtää ja käytännössä määrätyllä tasolla suorittaa asanat ja pranayamat ja opettaa niitä oppilaille.
 • Oppilas saa perustavat tiedot ihmiskehon rakenteesta ja fysiologisista toiminnoista.
 • Oppilas saa perustiedot joogan filosofisesta taustasta samoin kuin iyengarjoogan ideologiasta.
 • Oppilaalle välitetään perustiedot opetustekniikasta asanaopetuksen yhteydessä ottaen huomioon erilaiset näkökulmat ja mahdollisuudet iyengarjoogan opettamisessa.
 • Kurssi luo mahdollisuuden keholliseen, henkiseen ja sielulliseen kehitykseen ja omaan yksilölliseen kasvamiseen opettajana ja ihmisenä.
 • Eettiset periaatteet yama ja niyama ovat lähtökohtana opettajien ja oppilaitten keskinäisissä suhteissa.

Opettajina kurssilla toimivat B.K.S. Iyengarin henkilökohtaisesti suosittelemat opettajat.

Koulutuksen pääopettajana toimii saksalainen Rita Keller.

Rita Keller (s. 1952) on harjoittanut joogaa 40 vuotta. V. 1974 hän alkoi harjoittaa ja opettaa iyengarjoogaa. Hän on opettanut terapeuttista jooga ja joogaa raskaana oleville vuodesta 1989. Hänellä on kielenkääntäjän ja tulkin tutkinto englannin ja espanjan kielissä. Hän on suorittanut sepelvaltimotauteihin erikoistuneen terapeutin tutkinnon Münsterin urheilulääketieteen yliopistosta ja itse Yogacharya BKS Iyengar on nimittänyt hänet Senior opettajaksi. Vuodesta 1991 hän on vuosittain käynyt Intiassa Ramamani Iyengar Memorial Yoga Instituutissa (RIMYI) Punessa sekä harjoittelemassa että osallistuen erilaisiin opettajien seminaareihin ,jotka ovat käsitelleet Pranayamaa, raskaana olevien- ja juuri synnyttäneiden naisten joogaa, sekä muita mielenkiintoisia naista käsitteleleviä aiheita. Hän on Iyengar Yoga Instituutti Rhein-Ahrin (Bad Neuenahr ja Köln) johtaja. Hän myös harjoittaa Ayurvedaa ja on Samdosha Ayurveda Health Centerin johtaja. Hän on naimisissa ja 4:n lapsen äiti. Hän on kirjoittanut yhdessä Geeta S. Iyengarin ja tyttärensä Kerstin Khattabin kanssa kirjan “Iyengar Yoga for Motherhood” ja työstää tällä hetkellä yhdessä Geetajin kanssa kirjaa menopaussista. Opetuskieli asana-ja pranayamaopetuksessa on englanti. Tutkinto suoritetaan suomen kielellä samoin kuin teorettiset aineet kirjallisessa tutkinnossa.

Introductory Level I ja Level II

Noin kolmivuotinen kokonaisuus sisältää eripituisia oppijaksoja (seminaareja), joiden yksikkö on 45 min.

Introductory Level 1

Yhteensä 450 opetusyksikköä:

 • 300 yksikköä käytännön asana ja pranayama-opetusta
 • 100 yksikköä anatomian ja fysiologian opetusta
 • 50 yksikköä joogafilosofiaa

Ensimmäisen osan hinta on yhteensä n. 3600 euroa + alv 24% ja kesto n. 1,5 vuotta. Sertifikaatti oikeuttaa toimimaan sertifioidun iyengarjoogaopettajan assistenttina.

Käytännössä asana- ja pranayamaseminaareja, jotka ovat 3-5 päivän pituisia, on 2-3 kuukauden välein. Anatomian ja fysiologian sekä joogafilosofian oppitunnit järjestestään viikonloppuisin ryhmän ja opettajien aikataulujen mukaisesti. Kaikkeen opetukseen on osallistumispakko.

Level I-tason pääpainotus on opettajaksi opiskelevan oman iyengarjoogaharjoituksen rakentamisessa ja hiomisessa.

Introductory Level 2

Yhteensä 520 opetusyksikköä:

 • 450 asana-ja pranayama yksikköä
 • 50 yksikköä anatomiaa ja fysiologiaa
 • 20 yksikköä joogafilosofiaa

Toinen osa koulutuksesta kestää n. 2 vuotta ja tutkinnon läpäisseet ovat sertifioituja iyengarjoogaopettajia. Tutkinto oikeuttaa iyengarjooga(TM)-nimen käytön.

Koulutukseen hakeminen

YAMA EI JÄRJESTÄ ENÄÄ KOULUTUSTA 2018.